DrFoghs Bridge Editor

2021-07-31

Der kan findes adskillige langhårede programmer til at lave hjemmesider om bridge. Her er et korthåret program som er helt gratis og som kan det basale.

Et Windows-program til at generere kode til at indsætte et bridgediagram på en hjemmeside. Med røde rudere og hjertere og et diagram der er perfekt sat op.
Beklager Æble-folk. Kun Windows.

Bare download programmet: DrFoghsBridgeeditor(2021-08-22)

Din virusbeskyttelse vil sikkert brokke sig og mene programmet er usikkert. Det er det ikke, men det er sjældent og virusbeskytteren kender det ikke. Svar ja til at køre programmet trods alle advarsler. Det indeholder intet farligt.

Syntaksregler:

  1. Alle steder hvor du savner et korttegn, skriver du bare MED STORT S, H, R eller K.
  2. Alle steder hvor du skal bruge et billedkort, skriver du E, K, D eller B. Skal du bruge en ti’er, skriver du T

Udseende ved start (Et par småændringer i v2021-08-22):

Billedet bliver større, hvis du klikker på det

1: Kopiér et  spil fra bridgecentral ved at blokmarkere spillet inklusive nummer, giver og zonestilling og kopiere dette til Windows clipboard (Enten med ctrl+C eller højreklik og vælg kopiér).
Klik herefter på “Indsæt fra clipboard og spillet er på magisk vis indsat i DrFoghs Bridgeeditor.
Kan du ikke kopiere fra bridgecentral er det den primitive variant: Indtast spillet i diagrammet. Slå capslock til så du får store bogstaver for E, K, D og B.

2: Indsæt dato, begivenhed og spillere, hvis du har behov (Altid navn på dem der brillerer)

3: Hvis du indsætter et spilnummer, indsætter DrFoghs Bridgeeditor automatisk korrekt giver og zone

Klik på fanen “Tekst”:

1: Der er her allerede trykket på “Indsæt diagram”. Forsidens diagram overføres til denne side. Hold fingrene fra teksten mellem <pre> og </pre>. I den endelige tekst vises alt mellem disse kodelinier med skrifttypen courier der udmærker sig ved at alle tegn er lige brede så diagrammer osv ikke “forskubbes”.

2: Bortset fra meldingerne.  Giver vises altid helt til venstre. Slå capslock til og skriv meldeforløbet. Brug tabulatoren til at skifte til næste melding. Skriv U for UDEN TRUMF. Skriv P, D og RD (Gæt selv betydning) og afslut med 3 passer eller AP. Ligegyldigt.

3: Og udspillet. Skriv med store bogstaver f.eks SK(Spar konge), RT (Ruder 10) osv

Udenfor kodelinierne <pre> og </pre> kan du skrive hvad du vil. Men husk at overholde syntaksreglerne for meldeværdi, kortværdi og kortfarve .

Der skal måske også et ekstra diagram og en forklaring på alert med. Og så vil vi også gerne se nogle korttegn: ♠, ♥, ♦ og ♣: 1: Forklaring på kunstige meldinger anbringes passende umiddelbart efter meldingerne. Der kan udmærket skrives tekst her uden at forstyrre kodelinierne.

2: Har du brug for at skrive et alternativt meldeforløb eller “stikforløb”, skriver du din tekst(brug tabulator til meldeforløb. Et forslag til stikforløb kan være: Stik 2: Ø H2 HB HD HE N, hvor udspiller nævnes først og den der tager stikket sidst. I ekspemplet fortsættes Stik 3: N xx. Brug ikke tabulatorer her, så bliver teksten bredere og vises ikke korrekt på en lille(“=telefon”) skærm. Afslut med at markere den tekst du vil præformatter og klik på “Præformattér markeret tekst”(Nyt i v2021-08-22).
Knappen “Præformattér alt” er den dovne journalists’ knap. Alt uden undtagelse vises med courier. Måske ikke så kønt, men mindre arbejdskrævende.

3: Der er også trykket på denne knap. Som det ses er der indsat korttegn alle relevante steder. Denne funktion virker udmærket de fleste steder, men kan ikke perfektioneres. DrFoghs Bridgeeditor kan ikke kende forskel på RD(Ruder dame) og RD(Redobler) så se lige din tekst igennem efter du har trykket på “Indsæt korttegn”

Tilbage er kun at trykke på “Send html-kode til clipboard. Job done.

I hvert fald i DrFoghs Bridgeeditor.

Her fortsættes med hvordan dine guldkorn kommer på Studens diskussionsclub:

Bare klik på “New Topic” (Du er SELVFØLGELIG medlem og har logget ind som sådan). Du får nu et felt du kan skrive i og nogle knapper du kan trykke på.Først ser du denne ikonrække. Klik på bøffen.

Så får du en række til. Klik på “<>”

Ved det sidste klik dukker denne editor op. Sæt cursoren i feltet og tryk ctrl+V (Eller højreklik med musen og vælg “Indsæt”. Det er allerede gjort her.

Så klikker du bare “OK” og din tekst er færdig:

Det var det hele. Det er ikke svært selvom forklaringen måske synes lang.

Men fortvivl ej kære læser. Er du nået hertil, har du opnået en stjerne hos mig og kan altid få et personligt kursus.

Mvh skrivende oldermand (Tyge Fogh)