Rødspætte Masala

2021-02-09

Uden tilbehør til to sultne mænd eller 3 lidt mindre spisende.

Nøjagtig ingrediensliste der blev brugt og kan fraviges efter hvad man nu har:

2 store bagekartofler
1 stor gulerod
Hummerfond til ½ l suppe
2 dl piskefløde
3 dl vand
Garam masala
Salt
400 g rødspættefileter
2 tomater
50g revet mozarella
Timian

Kartoflerne skrælles og skæres i skiver på ca ½*3*3cm. Guleroden rives på den grove side af rivejernet.
En 20*30cm stor bradepande smøres med fedtstof og grøntsagerne lægges i, kartofler-gulerøddder-kartofler-gulerødder. Der drysses flittigt med garam masala mellem lagene. Og lidt salt og peber.
Væde produceres af fløde, hummerfond og vand og hældes over grøntsagerne.
Alt i ovnen ved 175 grader i 24 minutter
Rødspætterne drysses flittigt på begge sider med garam masala
Lægges oven på grøntsagerne og i ovnen i yderligere 9 minutter.
Tomaterne skives og lægges oven på rødspætterne. Drysses med en fornuftig revet mozarella.
Timian øverst. Yderligere 9 minutter i ovnen.

Velbekomme

Formentlig er det problemløst at lægge rødspætter, tomater og ost på i en arbejdsgang og dermed reducere tilberedningstiden med 9 minutter.
Men grøntsagerne skal stadig have længere tid.